Over Dance XL

Dance XL is in 2008 opgericht door Jolanda van der Hoek. Al vanaf jonge leeftijd toverde dans een glimlach op haar gezicht. Veel dansstijlen passeerden de revue, van klassiek- en jazzballet tot hiphop, dancehall en Zumba. Vanaf haar twaalfde begon zij al met lesgeven aan kleine kinderen. Ze danste in veel demogroepen, van de lokale dansschool, de dansformatie van haar studie tot de internationale dansformatie "Got Skills". De passie die zij zelf in het dansen vond wilde ze graag met veel enthousiasme overbrengen op anderen. 

Tijdens haar studie Sport & Management startte Jolanda in 2008 haar eigen dansschool en begon met het geven van diverse danslessen (streetdance, breakdance en Zumba) in Den Haag. Daarna volgde naast deze danslessen het verzorgen van workshops bij vele scholen, bedrijven en instellingen zoals de 'Dirk Kuijt Foundation'. Ook organiseerde Dance XL meerdere jaren de dansvoorstelling 'The Streets', waarbij verschillende dansscholen hun leerlingen konden laten schitteren op het podium. 

In de periode 2016 - 2020 stond Dance XL op een laag pitje vanwege de geboorte van twee dochters en de verhuizing naar Zeeland. Nu is het tijd om weer een glimlach op het gezicht van kinderen te toveren en het plezier van het dansen over te brengen op jong en oud! Want dat is waar Dance XL voor staat: plezier tijdens het dansen!